Pages

Monday, January 31, 2011

Perfume Gred AAA for Sale

Hye all
We sell a lot of branded Gred AAA perfume like
-DKNY Be Delicious Green
-D&G the One
-Paco Rabbane XS
-CK One
-Polo Double Black
and many more

contains 100 ml per bottle

Price

Semenanjung Malaysia (shipping via Poslaju)
1 botol - RM 47 include postage

Sabah dan Sarawak (shipping via Poslaju)
1 botol - RM50 include postage

interested plz PM me or sms 0195501885
ask me first to know this perfume is available or not
feel free to visit our Facebook page
search Intan Perfume Shop










Bleh klik kat link ni untuk tgk smua perfume yg dijual

Sunday, January 30, 2011

Mampukah batu permata menjadi penawar?

UTAAN tahun lalu, batu permata telah menarik minat manusia kerana kecantikan dan misteri di sebaliknya. Sejak itu, batu-batu permata menjadi simbol kekayaan, kuasa dan cinta selain ia dikaitkan dengan zodiak.

Pada zaman purba, batu permata dipakai sebagai azimat dan tangkal untuk melindungi diri daripada kuasa-kuasa jahat dan syaitan, memelihara kesihatan malah, menjauhkan diri daripada wabak penyakit.

Terdapat tiga cara batu permata digunakan iaitu dengan meletakkan batu permata pada bahagian tubuh yang sakit, memakan batu permata yang telah menjadi serbuk dan kehadiran batu permata tersebut sahaja sudah mencukupi untuk mengubati penyakit.

Sehingga kini, terdapat segelintir masyarakat menggunakan batu permata sebagai ubat untuk mengubati penyakit seperti sakit jantung, kencing manis, insomnia, gemuruh, melancarkan perjalanan darah, resdung, darah tinggi, sakit sendi dan banyak lagi.

Boleh dikatakan semua batu permata mempunyai khasiat yang tersendiri.

Terdapat pelbagai jenis batu permata antaranya delima, jed, zamrud, nilam, topaz, intan, lapis lazuli, turqouise, mutiara, krisoberil, turmalin, akuamarin, baiduri, akik, ametis, mata harimau, hematit, sitrin dan banyak lagi.

Penjualan batu-batu permata itu dipelbagaikan dalam bentuk gelang, rantai tangan, loket, batu cincin, pokok hiasan dan sebagainya.




Info penuh boleh klik link ini

Tuesday, January 25, 2011

Ikan keli vs bangkai ayam??












Hye semua..sy ada benda nak share ni..ni pun agak terkejut la bila tgk pic2 ni smua kan..geli la plak bile tgk keli ni makan bangkai ayam yg telah di proses huhu..
anda nilai sendiri pic2 ni =)

nak tgk gambar penuh bleh klik link FB ni..

Sunday, January 23, 2011

Jualan gudang Utusan Publications & Distributor Sdn. Bhd.

BAGI anda yang tergolong sebagai ‘ulat buku’ atau mencari bahan bacaan untuk anak-anak, jangan lepaskan peluang mengunjungi jualan gudang buku dan majalah anjuran syarikat Utusan Melayu (Malaysia) Berhad.

Melalui anak syarikatnya, Utusan Publications & Distributors Sdn. Bhd. (UP&D) dengan kerjasama Utusan Karya Sdn. Bhd. (UKSB), program itu berlangsung dari 20 Januari lalu hingga 30 Januari ini. Jualan tersebut bertempat di pejabat UP&D, No. 1 & 3, Jalan 3/91A, Taman Shamelin Perkasa, 56100 Kuala Lumpur.



Berita penuh sila klik SINI

Saturday, January 22, 2011

Penulis blog kreatif raih pulangan lumayan

KUALA LUMPUR: Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.

Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.




Sumber diperolehi daripada Berita Harian Online

Friday, January 21, 2011

Terbuka Malaysia - Lin Dan tarik diri

Impian Datuk Lee Chong Wei untuk merangkul kejuaraan Terbuka Malaysia 2011 semakin cerah selepas bintang sensasi China, Lin Dan, menarik diri Jumaat akibat kecederaan pada bahagian perutnya.

"Pagi ini ketika Lin Dan sedang melakukan sesi memanaskan badan sebelum perlawanan suku akhir, beliau berasa sakit di bahagian kiri perutnya kerana kecederaan lama.

"Selepas menjalani pemeriksaan perubataan, Lin Dan dinasihatkan supaya menarik diri bagi mengelak daripada memburukkan lagi kecederaan itu," kata Ketua Pengadil kejohanan super siri itu, Jane Wheatley, dalam sidang media di Stadium Putra, Bukit Jalil, di sini.

Katanya seorang doktor dari Institut Sukan Negara (ISN) menasihatkan Lin Dan, juara dunia tiga kali dan pemenang emas Sukan Olimpik Beijing 2008, supaya berehat dan menjalani rawatan fisioterapi.

Penarikan diri Lin Dan memberi kemenangan kepada rakan senegaranya Chen Long untuk mara ke separuh akhir kejohanan itu.

Sumber daripada BERNAMA


Thursday, January 20, 2011

Zakuan Adha dan Ayu Raudhah nikah Jumaat 21/01/2011

SEREMBAN: Percintaan pasangan sensasi, pemain bola sepak Mohd Zaquan Adha Abd Radzak, 23, dan pelakon Ayu Raudhah, 26, bakal disempurnakan menerusi majlis akad nikah yang dijadual berlangsung di Masjid Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Jumaat ini.

Selepas majlis akad nikah yang diadakan sejurus selesai solat Jumaat, majlis resepsi diadakan pada sebelah malam di bangunan Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK).

Mohd Zaquan, pemain bola sepak kebangsaan dan Negeri Sembilan serta Ayu Raudhah mengikat tali pertunangan pada 17 Oktober tahun lalu.

Mohd Zaquan berkata, majlis kenduri bagi pihaknya pula diadakan di Pusat Dakwah Islamiah Paroi di sini, yang dijangka dihadiri lebih daripada 1,000 jemputan pada 30 Januari depan.

“Kira-kira 500 kad jemputan perkahwinan diedarkan kepada saudara-mara dan rakan-rakan. Namun, kami menyediakan makanan kira-kira 1,500 tetamu.

“Saya berdoa agar semua yang dirancangkan berjalan dengan lancar kerana ia hari paling penting dan detik bersejarah bagi diri saya,” katanya kepada Harian Metro di sini, semalam.

Dipetik daripada Harian Metro


Foto majlis berinai Ayu Raudhah



Picture credit to Piccalasso

Tuesday, January 18, 2011

Facebook cool stuff ????




page fb i skang dah betambah kool dengan adenye mende ni hehe..
xyah bukak new page / tab utk tgk profil n live feed utk fb korang..
hanya dlm satu page je korang leh tgk online friend, profile korang dan live feed..
its cool dude yeahh =)

Friday, January 14, 2011

Akademi Fantasia Musim 9 kembali lagi....

Setelah 8 tahun bersiaran, Akademi Fantasia sentiasa mendapat sokongan kuat daripada para peminatnya. Walaupun Akademi Fantasia musim ke-9 merupakan program AF terakhir terbitan Astro. Namun jangan berdukacita kerana AF9 bakal menjanjikan pelbagai kejutan yang pasti mengejutkan para peminat.

Berikit merupakan senarai lagu untuk peserta lelaki dan perempuan







Untuk maklumat lengkap boleh klik pada link ini
http://www.astro.com.my/akademifantasia/

Tuesday, January 11, 2011

RSS Graffiti...what is it??
















RSS Graffiti allow you to publish multiple RSS / ATOM feeds on your wall of FB profile, fanpage, and groups.. =)